Træning og genoptræning - Vi træner for kroppens funktionelt

Hos PhysioLab får du en skræddersyet træning og genoptræning. Vi tænker kroppen som en helhed og arbejder med muskelslynger og kompensationer. Er du træt af elastikøvelser? –

Se vores anmeldelser
5/5
træning og genoptræning

Mobilitet, stabilitet, styrke og fart

Alle vores behandler har baggrund i sportsverden og er interesseret i specifikke bevægelsesmønstre. Vi har derfor stor erfaring med akutte skader og sportsskader.

Hos Physiolab arbejder vi med alle typer af patienter og det er vigtig for os, at du kommer tilbage til hverdagen, arbejdet eller din sport i en bedre udgave, end da du kom.
Mobilitet, stabilitet og styrke, er alle elementer der skal til, uanset om du skal genoptræne efter en skade, eller forsøge at blive bedre og mere funktionel i din sport.
Et træningsforløb hos Physiolab er aldrig ens. Vi bruger en del tid på at undersøge og blive klogere på hvordan din krop arbejder, så vi via træning kan hjælpe den til at blive, mere mobil, stabil og stærkere, så du kan præstere bedre.

ULTRALYDSSCANNING

LASERBEHANDLING

SHOCKWAVE

PhysioLab træning og genoptræning

Akutte og kroniske skader

Efter en skade, akut eller kronisk, vil der have været lokale skader i vævet, i det området hvor skaden har været.
Efter langvarig hævelse, inflammation og ved større skader, vil muskler, sener og ligamenter i området være slappere og med manglende spændstighed. Træning og styrke af området, er derfor ekstremt vigtigt, for at opnå normalt funktionsniveau. Efter en skade eller smerter, vil man skulle superkompensere, for at opnå sit normal niveau. Det kræver at man træner endnu mere, end man gjorde før.

Vi kombinerer altid genoptræningsforløb med behandling og vi bruger en del tid på at teste, reteste og scanne, så vi ved hvor langt vi er kommet og hvornår vi skal justere i planen

Typiske skader

Nogle af de typiske skader vi ser i klinikken er:
Korsbåndsskader, meniskskader, skulderskader, tennisalbuer, golfalbuer, forstuvninger/ledbåndsskader m.m.

I alle behandlingsforløb, er det vigtigt med den rette træning og genoptræning. Hvis noget er gået i stykker, er det måske oplagt hvilken skade vi har med at gøre. Men det er ikke ensbetydende med, at vi kan behandle alle skader af samme type ens. Vi går også ind og ser på, hvad der har ført til skaden. Fx, er der tale om overbelastning eller fejlbelastning, har kroppen lavet et uhensigtsmæssig kompensationsmønster, som den skal have hjælp til at komme ud af osv. Ud fra de informationer vi kan samle om din måde at bevæge dig på, laver vi et træningsprogram, der giver dig de bedste forudsætninger for at komme strækt tilbage.

Specifik træning

Har du et specifik ønske om at blive bedre til din sport, fx at kunne løbe hurtigere, være mere udholdende eller være stærkere, så er det også Physiolab du skal tag fat i. Vi laver ofte forløb, hvor det ikke handler om at komme tilbage fra en skade, men hvor det i stedet handler om at blive bedre til det du allerede er i gang med. 
Vi arbejder med mange forskellige atleter, både motionisten der ønsker at opnå et bedre resultat, atleten der ønsker at kunne arbejde mere frit eller eliteudøveren der vil optimere på de små procenter

 

Tobias er vores træningsspecialist

Tobias har i de seneste 9 år arbejdet med elitesport, mere specifikt fodboldspillere på ungdoms- og seniorniveau.  Men Tobias passion ligger egentlig i at performance optimere atleter, så de arbejder mere optimalt og er stærke nok til at udføre den belastning kroppen udsættes for, gentagende gange og derfor møder man også golfspiller, tennisspiller, racerkøre, triatleter, løber og meget mere i træningscenteret.

Når vi tilrettelægger et program, vil der altid blive lavet nogle fysiske screeningstest først. Herudover er Tobias i tæt samarbejde med Sara, som har specialiseret i at få muskler og især muskelkæder til at arbejde optimal i forhold til hinanden, således at kroppen kan bevæge sig frit 

Når vi arbejder med træning og genoptræning, tænker vi altid ud fra et funktionelt og holistisk synspunkt.

Smerter i en albue eller skulder stammer sjældent kun fra det lokale område, men også ofte fra de omkringliggende områder. vi tænker altid i at gennemgå flere led og flere muskelgrupper ved en given skade